LLUIS ROURA

Sant Miquel de Campmajor (Pla de l’Estany) 1943. 

Lluís Roura és un dels pintors catalans més reconeguts tant a casa nostra com internacionalment. Els seus olis de paisatges, que captiven l’atmosfera de la terra filtrada per la sensibilitat particular de l’ull de l’artista, s’han convertit en obres clàssiques. El seu talent s’ha estès a la pintura, la il·lustració, l’escultura i la fotografia. Ha exposat a galeries i espais a tot el món, i el 2017 va rebre la Creu de Sant Jordi, una de les màximes distincions que concedeix la Generalitat de Catalunya.

Encara que Lluís Roura es pot considerar un pintor autodidacta, va estudiar dibuix a la Llotja de Barcelona i va rebre els consells dels pintors Fèlix Revello de Toro i Frederic Marés, sense oblidar qui l’havia iniciat en l’aprenentatge pictòric, Joan de Palau, en l’època en què Roura era treballador del camp, alhora que Mossèn Joan Prat li donava classes d’història de l’art.

A partir de 1967 i fins a l’any 1981, participa en nombrosos concursos de pintura arreu de l’estat espanyol, dels quals obté considerables de guardons, entre els quals cal destacar el segon premi de dibuix de la Biennal Internacional de l’Esport a Barcelona i la Medalla d’Honor del premi Comtessa de Barcelona, a Madrid, que rep de mans de S. M. La Reina Sofia el 1981.

Realitza la seva primera exposició individual el 1970, a Vic, i des d’aleshores la seva obra ha estat presentada a prop d’un centenar d’exposicions arreu de tot l’estat. 

El 1985 s’estrena internacionalment amb la seva primera exposició  individual a l’estranger, a la galeria Acquavella de Caracas (Veneçuela), després a Ginebra, Suïssa, al Pertús i Cabestany (França), Viena (Àustria), Miami (EUA), Sant Petersburg (Rússia) i Brussel·les (Bèlgica). També ha participat a ARCO 82- 83 a Madrid i a ART-BASSEL 82 a Suïssa.

Podem trobar la seva obra pictòrica en espais públics com l’església Parroquial de l’Escala, el Museu Olímpic de Lausanne, el Museu d’Art Estranger de Sofia (Bulgària), el Museu del Futbol Club Barcelona.,El  Museu Mayte Spinola a Marmolejo (Jaen), la Basílica de Castelló d’Empùries, l’església de Sant Martí d’Empúries, l’església de Sant Pere de Figueres, on si es posa l’obra més monumental del pintor “El paisatge del Baptisme de Jesus” de 3 x 5 metres i al Museu de l’Empordà de Figueres, així com obres escultòriques en diferents espais de les comarques gironines: L’Escala, Figueres, Vilatenim,  Mata- Porqueres, Massanes (La Selva)

Roura també s’ha dedicat a la il·lustració de llibres que en les diferents edicions sumen més de cent mil exemplars distribuïts i gairebé tots exaurits, la majoria editats per ell mateix: “Els pobles de l’Empordà” de Montserrat Vayreda, “De la Cerdanya a l’Empordà, viatge de Francisco de Zamora resseguit per Lluís Roura i Josep Valls”, “Camprodon, una vall del Pirineu” amb Baltasar Porcel, “L’Escala, imatges de tres segles” amb Lurdes Boix, “Terra Santa Any 2000″ de Josep Valls i “Els Aiguamolls de l’Empordà” , amb Jordi Sargatal.

Les il·lustracions del seu últim llibre, en col·laboració amb l’escriptora Lurdes Boix i titulat “Trini, la Tonyina de l’Escala” s’exposen actualment a la Galeria Port 25 de l’Escala.

Lluís Roura a més, és un gran apassionat de la fotografia i dels viatges.

lluis-roura

Lluís Roura

obra

Contacte

Tens alguna cosulta? Envia'ns un missatge i et respondrem molt aviat!

0

Start typing and press Enter to search

);