AGUSIL

Després de graduar a l’Escola de Belles Arts de Barcelona el 1999, l’artista català Agusil es va embarcar immediatament en una brillant carrera com a pintor. Li fascinen les cares de les dones i ràpidament es va sentir atret pels retrats, que va treballar durant molts anys al costat de la seva cosina Maria, amb qui va desenvolupar una tècnica única.

S’inspira tant en les fotografies com en les persones que veu per construir els seus retrats multicolors, capturant per moments una mirada seductora, una expressió misteriosa …

Les taques de color contrasten amb els ulls penetrants i esculpits llavis, que revelen el caràcter complet de les seves figures. Per obtenir aquest resultat, l’artista cobreix els seus llenços amb colors ressonants d’oli i pintura acrílica, que després torna a treballar amb una espàtula o un pinzell. Està molt influenciat per artistes contemporanis com el pintor xinès Kwangho Shin o Georg Baselitz i la seva obra es basa en la “pintura d’acció”, que és un moviment que posa èmfasi en l’actuació física de pintor. Agusil treballa des de l’instint amb gestos ràpids i segurs i deixa molt espai per a l’aleatorietat. Atès que s’aplica amb grans gestos i moltes vegades es barreja amb aigua, la pintura corre cap avall, el que crea dissenys en relleu i efectes amb llums inesperades i d’aquesta manera la gravetat i la materialitat dicten les seves lleis. Vol deixar que el seu subconscient s’expressi en les taques que al principi semblen aleatòries però que sempre acaben encarnant un personatge brillantment viu.

Avui continua la seva recerca artística pel seu compte i la seva obra evoluciona cap a colors cada vegada més saturats i cap a formes que s’alimenten d’experiments abstractes, sense perdre cadascun la seva figuració.

agusil-port25

Agusil

OBRA

Love Red

Títol: Love Red Artista: Agusil Mides: 100 x 100 cm

AGUSIL

+34 972 77 01 00
info@galeriaport25.com

Facebook/ Instagram

Contacte

Tens alguna cosulta? Envia'ns un missatge i et respondrem molt aviat!

0

Start typing and press Enter to search

);