JOAN FARRÉ

Nascut en una família d’artistes, Joan Farré va descobrir la seva passió pel dibuix de molt jove. Es graduà en Arts Aplicades i Oficis al Centre d’Art i Disseny de l’Escola Massana de Barcelona. El seu afany artístic els va portar a ampliar la seva recerca als camps de la música, la literatura, la història i el disseny.

Utilitza diferents llenguatges i suports en funció de que vol expressar, s’identifica amb la idea d’artista multidisciplinari i troba inspiració en moltes vessants i moviments diferents. Tàpies, Miró, Chillida, Jaume Plensa són alguns dels seus referents: artistes que pinten, escriuen, il·lustren, treballen l’interiorisme o l’arquitectura, la fotografia o la joieria.

La seva obra abstracta és una mescla de tècniques pictòriques clàssiques juntament amb procediments industrials. El resultat és una elaborada obra que recorda un esmalt, però no ha passat pel forn i el seu suport no és ni el coure ni la ceràmica. La superposició de capes i veladures, zones llises i texturitzades, mats i brillants formen una peça única. Per tant no és un treball de primera intenció i sí un lent procès unit a una excel·lent tècnica fruit del gran domini de procediments industrials i artístics i d’un acurat estudi del tractament dels materials tant en la pintura com en l’escultura.

Exposa individualment i en mostres col·lectives. Els seus treballs es poden trobar de manera permanent als fons d’art de galeries de Barcelona i Madrid i en diferents col·leccions particulars i públiques.

La seva obra incita a la reflexió teòrica sobre la pràctica de la creació actual i la utilització dels nous llenguatges.

perfil-farre

“… em mou la recerca i la sorpresa i com aquestes s’integren en la meva personalitat i en conseqüència, en la meva obra”

Joan Farré

port25-logo-4

+34 972 77 01 00
info@galeriaport25.com

Facebook/ Instagram

0
);